Odpowiedz 
Irytujące zachowanie.
Autor Wiadomość
Radon.GM Offline
Nowy
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0

Bug Irytujące zachowanie.
Witam, rzadko się udzielam na forum, jak sądzę z korzyścią dla obu stron i chyba nie tylko ja podzielam to zdanie.

Chciałem napisać tu co mnie zaczyna (delikatnie mówiąc) irytować.

Interpretacja niektórych zachowań przez ludzi jest różna, zrozumiałe jest to ponieważ zróżnicowanie kulturowe, społeczne etc. jest różne co ( wysnuję tezę) narzuca nawet na siebie styl zachowania wobec innej osoby, lecz rodzi konflikty.

Szanuje ustrój społeczny, rząd, inne religie, choć do żadnych z nich nie nie próbuję się utożsamiać przypisuję, składam życzenia jak i Katolikom w ich święta, tak i Muzułmanom itd.

Ale jednego znieść nie mogę, braku szacunku dla drugiej osoby przez swoje lenistwo.

Gracjan89 :
извините я не понимаю циебя, пака |19.10.2011:: 11:54:36

+Kuros:
Nie spamuj |19.10.2011::11:54:45

%Bober :
Gracek. |19.10.2011:: 11:54:51

Gracjan89 :
,так? |19.10.2011:: 11:55:15

+Kuros :
Nie spamuje :x |19.10.2011:: 11:55:58

GGCzat: <Gracjan89>: ---> zostal wyrzucony z czata, powod: Spam. |%Bober
(Pozwoliłem sobie uporządkować przebieg wydarzeń)

Zalogowałem się ponownie, po czym rozgrzała dyskusja, o prawach obowiązkach, która na chwilę obecną jest zbędna, w tym przypadku, lecz po chwili użyłem słowa które wywołało kontrowersje:

курево wykorzystując zapis fonetyczny - kurevo

Gracjan89 :
to tak jakbym napisał "kurevo" i mnie wywalił |19.10.2011:: 12:10:04

+Kuros :
Owszem, gdybym mógł |19.10.2011:: 12:10:18

Po kilku słowach dygresji, dostałem odpowiedź:
<%Bober> Hm.
%Bober : Gracek, nie omijaj cenzora. Po cholerę masz pisać tytoń na czacie w jakimś innym języku? Tutaj będą za to kary. Jeśli Ci to nie odpowiada napisz skargę na forum a odpowie Ci na to sam administrator i wtedy będziesz mógł rozwiać swoje wszystkie wątpliwości. Dziękuję za uwagę. Bądź bardziej ludzki i nie szukaj jakichś dziwnych wymówek dla stosowanego przez siebie słownictwa. |19.10.2011:: 12:21:56

Zgadzam się z tym: "Po cholerę masz pisać tytoń na czacie w jakimś innym języku? "...,"Dziękuję za uwagę. Bądź bardziej ludzki i nie szukaj jakichś dziwnych wymówek dla stosowanego przez siebie słownictwa.", chciałem dać spokój lecz każdy kij ma dwa końce, jestem ludzki bardziej niżeli się co poniektórym wydaje, nie odmawiam potrzebującym, choć czasem bardziej jestem niż oni sami.

Jeśli wypowiedź извините я не понимаю циебя, пака, zapis fonetyczny -zvinite ya ne ponimayu tsiebya, paka, co oznacza w wolnym tłumaczeniu, nie rozumiem Ciebie, (PA) po stwierdzeniu, że nie jestem w temacie.

Na chwilę obecną przyda się rozmowa którą pominąłem. Rozmowa toczyła się na temat praw i obowiązków użytkowników czatu, zostało sformułowane zdanie w kontekście "Ius ignorantia non excusat - nieznajomość prawa nie usprawiedliwia.", w bardziej prozaiczny sposób ale dosadny.

Wykorzystałem to, jeśli prawo jest takie samo dla wszystkich, to chyba wolność słowa istnieje wraz z przysługującymi mi prawami?

Nie mam narzuconego języka, którym mogę się posługiwać, nie moja wina że wypowiedziane przeze mnie słowa nie są rozumiane przez otoczenie. Nie zamykam się na innych, oni zamykają się na mnie, nie moja wina jeśli ktoś nie ma ochoty dowiedzieć się co te dla niektórych mozaiki, czy spam znaczy. To jest już czyste lenistwo.

Nie napisałem tego tak dużo, że przetłumaczenie ich było by tak karkołomne.

Ostatnią rzeczą, która przepełniła mnie złością, było wyrzucenie mnie za słowa : "jesteście ograniczeni nie moja wina" |19.10.2011: 12:24:43 .

Może zabrakło tu przecinka? :
"jesteście ograniczeni, nie moja wina", po czym stwierdzono obrazę o |19.10.2011:12:24:50, i zostałem wyrzucony |19.10.2011: 12:25:20

Nikt nie zapytał się, pisząc to co miałem na myśli, bądź bardziej w prozaiczny sposób, o co Ci chodzi. Piszę dość szybko lecz tłumaczyć się tym osobą osobiście nie zamierzałem już ani nie zamierzam. Jedyną odpowiedzią którą była to " to nie obraza... a środki/narzędzia któ[...]nie zdążyłem dokończyć zdania.

Rozumiem i szanuje, każda zmiana (z punktu widzenia użytkownika błaha) wiąże się czasem z godzinami spędzonymi przed komputerem, nie bawiąc się, lecz szukając sposobu na modernizacje i rozwiązanie problemu.

Aczkolwiek : zamiast pchnąć coś do przodu każdy czeka aż mu się poda na tacy, bądź wykorzystuje swoją władzę do swoich potrzeb., swoich słów cytować nie muszę. Każdy tu liczy na jedną osobę, Kuba jesteś dla większości mentorem, to Cię już nie męczy? Gdy przychodzi problem +- ważny czy mniej każdy ucieka.

Do czego dążę, władza nadawana ludziom zmienia ich, nie będę wymieniał poszczególnych przypadków.
Rozumiem i owszem musicie restrykcyjnie jej przestrzegać, ale wybaczcie dla ukojenia własnych potrzeb? Jeśli ktoś wam przeszkadza to lepiej go usunąć, to prawda, jest to szybsze i wygodniejsze, oczywiście gdy ma się władze, ale co się dzieje gdy tej władzy się nie ma?

Nie krzyczę tu o pomoc w związku z moją sprawą, ale ile jest podobnych zachowań, które nie zostają zauważone? To narasta ,choć odchodzi w niepamięć, ludzie są zbyt wygodni aby wejść opisać problem, bo uważają to za błahe, a czas stracony na sporządzeniu kilku słów i sklecenia w całość, zajmie im zbyt dużo cennego czasu.

Brak ochoty w zrozumieniu kogoś ogranicza horyzonty, otwórzcie się w końcu na ludzi, nie tylko tu ale też w życiu.

To na tyle. Pozdrawiam. Gracjan .
19.10.2011 14:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kuros Offline
Dawna obsługa czatu

Liczba postów: 76
Reputacja: 0

RE: Irytujące zachowanie.
Może odniosę się do Twojego języka, którego używasz bo reszty mi się nie chce czytać. Niestety, ale kodowanie nie obsługuje cyrylicy Smile Więc to co napisałeś nie wyświetli się u nas prawidłowo Wink To co my widzieliśmy wyglądało tak Smile

2011-10-19 11:54:31 :: CzatGG
<Gracjan89> ,,, ???????? ? ?? ??????? ?????, ????

2011-10-19 11:56:50 :: CzatGG
<Gracjan89> , ?? ???????? ?? ???????? < to jest spam ??

Więc dla nas jest to spam Wink Nawet jeśli by się wyświetliło to wybacz, ale nie znam rosyjskiego więc mógłbyś mnie zacząć wyzywać i bym nie zrozumiał o co chodzi.

Pisząc "kurevo" to dla mnie wygląda jakbyś omijał cenzora. Tak samo mógłbyś napisać do kogoś "hui" i próbować wmówić, że chodziło Ci o http://pl.wikipedia.org/wiki/Hui . To jest polski czat i choć to nie jest spisane to chyba wypadałoby tu rozmawiać po polsku, a już na pewno z osobami, które nie rozumieją języka którego używasz. Jeśli chcesz się popisywać językiem obcym to idź na odpowiedni czat zagraniczny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2011 14:31 przez Kuros.)
19.10.2011 14:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości