RE: Odwołanie
Cytat mojego listu:
"Witam. Wnoszę sprawę o przyznanie globalnego bana dla Administratora "Darena" czata (XXX). Powodem mojej aktywności do działań w tym kierunku jest nieadekwatne zachowanie danego użytkownika do posiadanej rangi. Powodem zasłużonego globalnego bana dla Dareny są między innymi: publiczne obrażanie administracji i obsługi innych czatów opierających się na skrypcie Kubofonisty, publiczne antyreklamowanie innych czatów opartych na skrypcie Kubofonisty, wysyłanie plotek oraz fałszywych informacji dotyczących użytkowników, obsługi i administracji innych czatów, namawianie obsługę i użytkowników Tawerny aby przeszły na czat Surmy. Jest tego o wiele więcej. Najlepszym dowodem będzie sprawdzenie logów z czata XXX w dniach DO 11 sierpnia 2010 roku włącznie. Wypowiedzi tego użytkownika są z pewnością nie na miejscu i nie zasługują na przeoczenie. Miejmy na uwadze, że Darena otrzymała funkcje administratora ze względu na przerwę aktywności głównego administratora w ramach zastępstwa. Mam nadzieję, że postulaty te zostaną sprawiedliwie ocenione i środowisko czatów opartych na skrypcie Kubofonisty będzie nadal neutralnie do siebie nastawione. W imieniu Userów oraz Obsługi CzataGG Tawerna - Shelv."
Z góry chcę zaznaczyć, że ta moja odpowiedź nawiązująca do tej sprawy jest ostatnią odpowiedzią, obiektywną i szczerą, którą podziela obsługa naszego Czata. Nie mam zamiaru tracić czas na rzeczy, które są z góry oczywiste a prawda leży po naszej stronie.
Pierwszą rzeczą, którą chciałbym publicznie przekazać jest przygoda użytkownika "Darena" z CzatemGG Tawerna. Nie ukrywam, że wiem o prawie wszystkich działaniach Dareny na innych czatach, a każda nad interesująca treść wypowiadana przez nią trafiała na mój prywatny numer GG. Źródła, dzięki którymi miałem łączność z owym użytkownikiem mam prawo ukryć. Oficjalnie Darena pojawiła się w obiegu Tawerny przed wakacjami ubiegłego roku, stała się aktywna dopiero pod koniec wakacji. W ramach poszukiwań 2 voice, którzy mieliby pilnować porządku w godzinach szkolnych przyjęta została właśnie Darena. Po krótkim czasie ze względu na słabą aktywność naszych operatorów, Darena awansowała o 5 Staff, przez co nosiła rangę Half Operatora. Aby udoskonalić naszą obsługę, otrzymała 15 Staff. Nie ukrywam, że była wzorową operatorką. Atmosfera była miodowa, lecz wszystko ma 2 końce. Z czasem zachowanie niektórych osób można było porównać do dzieci z podstawówki. Czas oraz wysoka ranga z ludźmi robi swoje. Z czasem rodzi się również pasywny skill "Wielka Pewność Siebie". Zgodzi się ze mną w tej rzeczy nie jedna osoba. Wypowiedzi naszej Operatorki Dareny sięgały zenitu Admnistratorów oraz Dyrektorów naszego czatu, dlatego postanowiliśmy z czasem zdegradować Darenę, dzięki czemu z naszego czata pozbyliśmy się innych użytkowników wypowiadających się w taki sam sposób, jak Darena.
Drugim punktem mojej wypowiedzi jest opublikowanie szeregu postąpień przez Darene w ramach odwetu na nasze działania w jej zakresie w naszym środowisku. Kontynuując przygodę danego użytkownika z naszym serwisem dodam, że przeszła na czat głównego Administratora "Surmy" oraz zaczęła się starać o rangę bazując na doświadczeniu, którym zdobyła u nas. Miejmy na uwadze to, za co została wyrzucona z naszej społeczności. Nie chciałem się wtrącać w jej dalsze postępowania, a nawet życzyłem, żeby zaszła jak najdalej :) Niestety wszystko się obróciło przeciw nam. Doszły do mnie informacje, że z konta użytkownika "Darena" zostają wysyłane negatywne wypowiedzi na mój temat, następnie na naszą Obsługę a później na resztę użytkowników. teksty typu "hlev ma pod sobą psów" czy "połowa obsługi tawerny tnie się gumowymi żelkami" (nadal nie mogę zrozumieć o co w tym chodzi) stały się na porządku dziennym. Orzymywałem kilkanaście prywatnych wiadomości o wypowiedziach Dareny. Szczerze, miałem na to wyjebane. Niech sobie piszą o mnie co chcą, ale żeby obrażać naszą Obsługę czy Userów to jest chamstwo w państwie. Nicków ani numerów na pewno nie podam, za to istotnym i jednym wiarygodnym dowodem na jej wypowiedzi są logi. Logów oszukać się nie da, dlatego jestem w 100% pewny, że sprawiedliwość zrobi swoje. Przekonywanie mojej obsługi do przejścia na inny czat oraz użytkowników na pewno nie daruję.
Trzecią częścią mojej wypowiedzi jest adekwatność zachowania danego użytkownika do posiadania rangi. Każdy użytkownik reprezentuje siebie. Jednak gdy dany użytkownik posiada wyższe stanowisko, reprezentuje środowisko w którym się znajduję, a nawet cały serwis, w porywach do "podserwisów". Nawiązując do działań Dareny posiadającej rangę administratora, w której nie jest doświadczona antyreklamując czat który reprezentuje, można zauważyć pewne sprzeczności. Nie dość, że działała negatywnie na czat Surmy, działała negatywnie na nasz. Informowałem Surme, że nie będę zwlekał z moimi działaniami ale z tego co się orientuję, sam jest gdzieś na wakacjach i nie przeczytał moich wiadomości. Argumentując moją drugą część tej wypowiedzi logami jestem pewny, że Darena nie może obejść się bez bana oraz zdegradowania (to pozostawiamy Adminisratorowi Surmie). Osoba posiadająca uprawnienia administratora nie powinna wszczynać tematów dążących do poznania i porównywania grubości oraz długości członków innych użytkowników mających na uwadze, że czat Surmy nie mieści się w kategorii erotycznej. To co piszę może brzmi ładnie. Staram się pisać ładnymi słowami ale możecie wierzyć, że to co się działo za "rządów" Dareny to istna paranoja. Odchodząc od treści erotycznych chciałbym przytoczyć sprawę antyreklamowania innych czatów. Czy Administrator jednego czata ma prawo obrażań PUBLICZNIE administratora, obsługę czy użytkowników innego czata? Szerząc nienawiść do środowiska będącego pochodzenia z tego samego skryptu jest dopuszczalne? Wiadomo jak jest na linii użytkowników Tawerny i czata Kuby. Nikt z tego powodu nie robi afer ani nie gada na siebie kłamstw, chociaż w tej sprawie też mógłbym coś powiedzieć.. Ale żeby opierdalać dupe publicznie przy wszystkich użytkownikach? Z oficjalnych źródeł wiem, że Darena stała się pośmiewiskiem większości użytkowników Surmy. (Poza logami z czata Surmy mam kilka ważnych informacji prywatnych :))
Czwartą rzeczą jest podsumowanie. mam nadzieję, że Administrator Surma dowie się jaki popełnił błąd dając za wysokie uprawnienia osobie, którą w pełni nie zna. Logi nigdy nie kłamią, a prawda zawsze wychodzi na jaw. ""Zrobiłeś coś źle? Przyznaj się i przeproś, a nie wmawiaj, że ktoś zrobił coś jeszcze gorzej". Pozdrawiam - Shelv.
|