Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SKARGA Skarga Leniwiec na JuSs
Autor Wiadomość
Leniwiec Offline
Dawna obsługa czatu

Liczba postów: 138
Reputacja: 1

Rainbow Skarga Leniwiec na JuSs
Data i godzina (a raczej wiele dat i godzin): 15 grudnia 22:38-22:52, 19 grudnia po godz. 23, 21 grudnia 18:48, 22 grudnia 15:03-15:11 oraz 15:54-16:00
Nick oczywiście JuSs (co widać po temacie...)
Opis zdarzeń:
Pozwolę sobie pisać po kolej. A więc:
15 grudnia - dostałem bana od JuSs na tydzień za rzekome prowokacje oraz obrazy... Dziwne, że nie napisałem w jej kierunku nawet jednego słowa. Fakt, może i pisałem o niej, lecz nic, co podchodziło by pod prowokacje (przynajmniej dla osób posiadających normalny, czytać zdrowy, tok myślenia). Ban był poprzedzony kopem o treści:
Cytat:* GGCzat: <Leniwiec>: ---> zostal wyrzucony z czata, powod: weź wyjdź |@JuSs
Za co ten kop? Nie mam pojęcia... A jako iż byłem w obsłudze, wiem, że wszelkie kary powinny być dawane z jasnego powodu, który powinien być wpisany. Możliwe, że chodziło o ów moją wypowiedź:
Cytat:<Fien> Czepiacie się Juss jak muchy g...a :D
Fien racja... gówna ;)
Lecz co w niej złego? Nie widzę nic... Jedynie przyznałem Fienowi rację.
Po niespełna 10 minutach Fien zadał pytanie, na które z zapałem odpowiedziałem:
Cytat:<Fien> Hmm tak się zastanawiam... Czy zgromadzeni tutaj nie lubią naszej kochanej Juss? :D
nie!! xD
Wyszedłem na chwilę i po prędkim powrocie otrzymałem niespodziankę w postaci takowego bana:
Cytat:* GGCzat: <Leniwiec> ---> zostal zbanowany (do dnia: 22.12.2010 22:51), powod: obrazy, prowokacje, nara :* |@JuSs
Czy prowokacją było szczere odpowiedzenie na pytanie? Czy może moje wyjście z czata? Chętnie bym się dowiedział...
Ponadto z tego, co mi wiadomo, to nawet jeśli by się siłą doszukiwać w moich wypowiedziach jakichś obraz czy prowokacji, to według taryfikatora, pierwszą karą za obrazę jest ban na 1 godzinę.
(Nie umieściłem tutaj wszystkich moich wypowiedzi, gdyż nie uważam, że było w nich cokolwiek prowokacyjnego, a nie chcę pisać jeszcze dłuższej wiadomości aniżeli jest w tej chwili.)

19 grudnia - Nie było mnie osobiście wtedy na czacie, ale otrzymałem wiadomość, że JuSs wraz z Ania15 ładnie mówiąc wyrażały się nieładnie o Comie (nie pytajcie czemu ja o tym piszę, bo dobrze wiecie;)). Teksty typu "Coma <rzygi>" z pewnością można uznać za obrazę... Ponadto i w moją stronę poleciało parę "czułych słów", które z... palców członka obsługi wyjść nie powinny, bo jaki to jest przykład dla userów?

21 grudnia - Również nie ja brałem w tym udziału, lecz nie widzę nic przeciwko, by samemu o tym tu napisać. Zamiast się rozpisywać przedstawię kawałek archiwum Comy. ;)
Cytat:<@JuSs> Kto chce cukierka?
<Analfabeta> ja
<Analfabeta> zalezy jaki o
<%Ben> A jakiego Juss?
<@JuSs> <cukierek> masz
samcznego zyczy firma udlaw sie
<Janeks> ja chhce
* GGCzat: <Coma>: ---> zostal wyrzucony z czata, powod: nie prowokuj ok? |@JuSs
Gdzie szanowna JuSs widziała w tym prowokację? "samcznego zyczy firma udlaw sie" to nic nadzwyczajnego... Sama wielokrotnie tak pisała i jakoś nie ponosiła za to jakichś konsekwencji.

22 grudnia (sytuacja pierwsza) - Kolejna sytuacja, gdy JuSs nie dopełniła swoich obowiązków nie zwracając uwagi (z całą pewnością celowo) na wypowiedź Innej oraz Macko:
Cytat:<@JuSs> Leniwiec nie jest w obsłudze :D
<Macko> Czemu? :D
<Inna> Macko, bo jest idiota
<Macko> Inna to Ja juz dawno Wiedzialem :D
Nic dodać, nic ująć... No może poza faktem, iż mi zarzucała niesprawiedliwość i brak kompetencji do posiadania rangi. ;)

Następnie była krótka wymiana zdań między Comą a JuSs wywołana właśnie tą wcześniejszą wypowiedzią Innej. Oto ona:
Cytat:nawet tego nie skomentuje
<@JuSs> To nie komentuj
to sie zamknij z łaski swojej
<@JuSs> Coma zamknij się to do swojej starej mów
ja ma mame nie starą nie wiem jak Ty do swojej mówisz
Podkreślona wiadomość JuSs wbrew pozorom jest podkreślona celowo. Jeszcze nie tak dawno Coma miała bana za prowokację, a czy to nie była prowokacja? Z całą pewnością tak.

22 grudnia (sytuacja druga) - nie będę się zbyt długo tu rozpisywał:
Cytat:<@JuSs> Ok, to życzę wesołych świat i szczęśliwego nowego roku :D mam dość tego syfu tu więc nara :D
<@JuSs> 9488550 (numer czatu Surmy)
<@JuSs> Kuszą
<@JuSs> ((CENZOR))
<@JuSs> Czemu nie działa
<@JuSs> 3437279 (numer czatu Tawerny)
<@JuSs> Czemu nie chce mi bana dać :D
Jak widać jest to najzwyklejsza reklama w celu otrzymania bana.

Biorąc pod uwagę te sytuacje, a szczególnie ostatnią, uważam, że chyba najstosowniej będzie jeśli JuSs pożegna się już z czatem (zresztą już to zrobiła "mam dość tego syfu tu więc nara :D").
Liczę na sprawiedliwą ocenę sytuacji, a nie faworyzowanie JuSs ze względu na jej rangę.

Dla jasności: wypowiedzi w cytatach napisane kursywą są wiadomościami wysyłanymi. ;)

Życie jest piękne do czasu, aż trzeba wstać z łóżka i zacząć coś robić...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.12.2010 8:45 przez Leniwiec.)
22.12.2010 19:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Kubofonista Offline
Właściciel Serwisu
*

Liczba postów: 537
Reputacja: 13

RE: Skarga Leniwiec na JuSs
Czytając wiadomości z czatu kanałowego mam wrażenie, że sama zrezygnowała ale dam znać później, jak się z nią skontaktuję.

Co do skargi to lekki szok, zajęty jestem aktualnie ale zapewniam, że sprawdzę i dostaniecie odpowiedź.

[Obrazek: kubofonista.jpg]
22.12.2010 19:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
happygirl6 Offline
Jestem stałym bywalcem

Liczba postów: 68
Reputacja: 0

Patryk , tego nie ma co komentować , zresztą i tak wiemy jaka jest Juss ...

I znów będzie daleko
I znów będzie tęsknie
I znów się spotkamy
I znów będzie pięknie ...

[Obrazek: Happygirl6.jpg]
23.12.2010 0:32
Devil Offline
GGCzat.net
*

Liczba postów: 121

jaka jest juss? każdy wie jaka jest juss może czasem postępuje pochopnie ale te twoje przykładu niby niesprawiedliwości są śmieszne bo ewidentnie prowokowałeś i dobrze o tym wiesz a że piszesz to z największą powagą i udajesz poszkodowanego nie oznacza że tak jest Wink

[Obrazek: Devil.jpg]

REMIX Evanescence - Bring me to life (Dj's From Mars Bootleg Club mix)
23.12.2010 1:41
Mufur Offline
Zaczynam pisać
**

Liczba postów: 23
Reputacja: 2

Devil moja taka mała acz gorąca prośba do Ciebie (z racji tego iż uważam że dla Ciebie jest jeszcze nadzieja), przestań ratować ten "tonący okręt". Proszę wysil się na minimum obiektywizmu. Wszyscy wiemy (lub prawie wszyscy) że JuSs używa stwierdzeń czy określeń za które inny użytkownik również od niej dostawał bana.
Devil możesz mnie nie lubić, możesz nie rozumieć mojego podejścia do różnych spraw, tak jak i ja nie rozumiem Twojego, ale z racji znaczka przed Twoim nickiem musisz postawić na obiektywizm zamiast odbierać wszystko emocjonalnie i w kontekście własnej osoby (nawet jeśli nie jest to kierowane personalnie do Ciebie).

Panie Kubo, może po tej skardze uda się Panu zobaczyć to co od dłuższego już czasu zwykli użytkownicy starają się Panu pokazać. Mam również nadzieję iż zaniechał Pan stosowania systemu totalitarnego (celowo używam tego słowa bo domyślam się że to stwierdzenie powinno być, badź było omawiane z Pańskim udziałem w kręgu obsługi).

Tyle z mojej strony
Pozdrawiam
mufur
23.12.2010 8:36
Leniwiec Offline
Dawna obsługa czatu

Liczba postów: 138
Reputacja: 1

(23.12.2010 1:41)Devil napisał(a):  ewidentnie prowokowałeś i dobrze o tym wiesz a że piszesz to z największą powagą i udajesz poszkodowanego nie oznacza że tak jest Wink
Twierdzisz, że prowokowałem? Proszę, pokaż mi jakąś moją prowokującą wypowiedź. Zajrzyj do archiwum i podziel się z nami co w nim takiego ciekawego masz. Albo nie... Ja napiszę. Nie masz nic, bo Cię przy tym nie było,. Nie pisz więc, że prowokowałem. Wink

A co do powagi... To, że Ty nie potrafisz podejść do czegoś poważnie, nie znaczy, że inni tego robić nie mogą. Wink

Życie jest piękne do czasu, aż trzeba wstać z łóżka i zacząć coś robić...
23.12.2010 8:54
Duum Offline
Jestem stałym bywalcem

Liczba postów: 49
Reputacja: -16

leniwiec jeszcze na policje idź pf na miejscu juss tez bym to jebnol bo ten czat jest kupowaty

"Jestem Bogiem, uświadom to sobie,
Ze Ty tez jesteś Bogiem,
Tylko wyobraź to sobie."
23.12.2010 13:47
Devil Offline
GGCzat.net
*

Liczba postów: 121

chodziło mi o to

Cytat:<Fien> Czepiacie się Juss jak muchy g...a Big Grin
Fien racja... gówna Wink

myślałem że to fien racja gówna napisałeś na czacie i za to wyleciałeś

nie było mnie wtedy i źle Cie zrozumiałem stąd moja wypowiedź swoją drogą moglibyście się w końcu pogodzić obie strony są winne a jeśli chodzi o prowokowanie to choćby Twoja dedykacja na forum jest taka rzeczą Wink

Nie możecie w końcu rozwiązać te nieporozumienia tak na święta?

duum a ty przestań widzę też masz ciekawe teksty jak będziesz dalej tak robił to nigdy nie wejdziesz na czat

[Obrazek: Devil.jpg]

REMIX Evanescence - Bring me to life (Dj's From Mars Bootleg Club mix)
23.12.2010 14:17
Hardcore Offline
Czatoaktywista

Liczba postów: 97
Reputacja: 2

Dobra, zatkało mnie o.o

[Obrazek: Hardcore.jpg]
23.12.2010 15:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Inna Offline
Nowy
*

Liczba postów: 6
Reputacja: -5000

Teraz gdy nie masz żadnej rang. to skarżysz? Dziwne, bo jak Ty miałeś range to tak samo się zachowywałeś, więc nie płacz tu.....
24.12.2010 21:59